Tuesday, December 04, 2012

“Follow you, Follow me back”


Aku tau, tajuk entri aku harini mesti familiar gila dgn korang yg ada blog kan? Konfem adala ayat ni dekat shoutbox korang. Tp, masalah yg aku nak kemukakan harini adalah mengenai PENIPU FOLLOW. Pernah alami? Sakit hati? Jap, nak pesan dulu, membunuh dgn nawaitu yg kuat mcm besi  dosa besar. Hehehe.  Mana la tahu esok keluar paper “blogger mati kena bunuh” bala..bala..

Selama aku bergiat lembab dlm blog ni, aku ada jugak terkena dgn kata-kata PENIPU FOLLOW yg kononnya khabo di shoutbox yg dia dah follow, sekali bila aku cek dkt follower gadget, bunyi cengkerik je. Langsung tak ada muka si PENIPU FOLLOW yg penipu besar tu! Banyak cantik, tipu ckp follow, lastly followers kau yg belambak. Lapar kain lap kaki tak basuh bertahun kehape? Nak dptkan follower bukan dgn cara menipu okay adik-adik? Setengah tu bila aku view blog diorang, umur dah 20+ pun ada tapi, perangai serupa budak-budak. Haihh. Tatau la apa yg ada dlm kepala otak diorang neh. Bila kata bodoh, melenting, bila tak tegur makin ramai yg ditipu.

Harini pun benda ni terjadi dkt aku, utk pengetahuan korang, aku ni sgt rajin tgk shoutbox aku. Sebabnya aku suka bw dkt blog yg tinggalkan words di shoutbox aku dan aku rasa lebih mudah nk bw dgn cara mcm tu, jadi jgn heran la kalau aku tapernah bw ke blog korang. Sapa suruh tak tinggalkan jejak korang kan? :p Aku suka follow blog yg aku rasa aku mmg berminat nak baca entri ngarut, kreatif dan merapu dia. Tp, bagi yg betul-betul follow aku dan inform aku di shoutbox, aku akan follow bukan sekadar rupa. :D Tapi, jgn hilangkan mood utk aku follow korang dgn penipuan korang ye wahai hantu yg aku gelar PENIPU FOLLOW!

Anda hanya merugikan waktu owner blog yg terpaksa tunggu blog korang load and follow korang bagai, sekali. Korang tipu owner blog tu. Kalau korang jd owner tu, agak agak korang bengang tak? So, sesame manusia saling menjaga okay? Selamat malam cantik&kacak :*

Ayat dekat bawah ni adalah ayat yg diberi oleh cikgu aku ptg td utk dihafal sebelum keluar kelas dan aku rasa ayat ni sgt best :

Dear you..Dear you..If I can..I  will give you the moon, I will bring you the stars I will give you the world To show you I care If I were to have a wish I will choose to stay beside you always

2 comments:

Mohd Fauzrin said...

alaa.. rilek jee.. ape nak dihiraukan sgt org2 cam diorg... kalo diorg nak tipu, biarkan je la... rilek... bole follow ke?

Mas Erma Azni said...

@Mohd Fauzrin Tapi belambak sgt blogger mcm ni, boleh boleh.