Friday, January 04, 2013

Tips for newbie

Saya akn jd tatentu arah bila sedar awk pandang saya >///<
Assalammualaikum dan selamat malam semua !

Okay ini ada beberapa tips yg aku terajin buat sbb aku sdg mood in love skrg ni, muahahaha. Gatai Mas Erma skrg noh? Hamboih! K yg tu melawak ja heheheh :3 Jum tgk tips newbie letak dlm blog newbie semua k? Saja berkongsi apa yg aku buat time mula-mula berblogging dulu, bereh bereh bereh :p



Letak shoutbox
Shoutbox boleh memudahkan visitor tinggalkan link blog diorang. Shoutbox jugak boleh memudahkan korang utk berblogwalking :) Korang boleh sign in shoutbox korang di 

Popup comment
Mempercepatkan blogger lain comment entry korang. Tatau mcm mana? Try tkn komen dkt bawah entry ni, mcm tula org panggil popup comment. Cara nak buat? Ikut step d bawah :

  • Setting  Post and comments  Comments  Comment Location  Choose popup window
  • Save :)

Follower Gadget

Aku rasa, widget ni penting sbb memudahkan blogger lain utk follow blog korang. So letaklah dlm setiap blog. Cara nak letak :

Layout  Add gadget  Followers  Save

Blog yang ringan

Korang harus tau, semua blogger sukakan blog yg ringan utk memudahkan blogwalking. Cara nak kasi blog korang ringan, korang boleh refer di  *harap ia dpt membantu.

Music

Aku pernah try letak music dlm blog aku. Entah kenapa hanya tahan dua tiga hari ja, lepas tu aku delete sbb aku rasa sgt semak --' So, aku rasa taperlu pun music dlm blog ni KOT? Tapayah la letak.

Segala kata cacian

*Read this* please jgn buat benda mcm tu k newbie? Segala apa yg ditulis mengambarkan apa yg ada dlm diri kita :')

K aku akhirkan entry ni dgn "Aku xsabar MLM jpg" hehehe *flying kiss*

2 comments:

Miss Xyz said...

amboi gmbr first tu.. saya double setuju dgn entry ini likeyourentry.jpg.png.tiff.dahdah

Mas Erma Azni said...

@Miss Xyz hihik, thanks awk ^^