Saturday, January 26, 2013

Flip Flop Img Hover



Blogskin
  • Dashboard > Template
  • Search </style>
  • Copy code di bawah dan paste atas code </style>
img {-webkit-transform: perspective(400px) rotateX(0deg);-moz-transform:perspective(400px) rotateX(0deg);-o-transform:perspective(400px) rotateX(0deg) ;-webkit-transition:All 1s ease;-moz-transition:All 1s ease;-o-transition:All 1s ease;}img:hover{-webkit-transform: perspective(400px) rotateX(360deg) ;-moz-transform: perspective(400px) rotateX(360deg) ;-o-transform: perspective(400px) rotateX(360deg);}

Tempalate Biasa
  • Template > Edit HTML
  • Search
.post-body img { atau img { atau . .BlogList .item-thumbnail img {
  • If xjumpa coding kat atas tu, cari la coding utk image dlm blog korang sendiri k?
  • Then, kalau dh jumpa, copy code di bawah ni & paste bawah code korang cari td.
.post-body img {-webkit-transform: perspective(400px) rotateX(0deg);-moz-transform:perspective(400px) rotateX(0deg);-o-transform:perspective(400px) rotateX(0deg) ;-webkit-transition:All 1s ease;-moz-transition:All 1s ease;-o-transition:All 1s ease;}.post-body img:hover{-webkit-transform: perspective(400px) rotateX(360deg) ;-moz-transform: perspective(400px) rotateX(360deg) ;-o-transform: perspective(400px) rotateX(360deg);}
  • Extra : Kalau xjumpa apa-apa code, copy code td dan paste atas ]]></b:skin> shj.
  • Preview dan kalau jadi, save terus k?
  • Make sure delete hover img korang yg sebelum-sebelum tu k? Good Morning

2 comments:

Lynn Damya said...

salam, nak tanya, mcm mana nak buat matahari biru yg awak letak dlm archive awak tu ye? mcm seronok pulak letak kt tepi tajuk2 post dulu2 tu, hehe..Tq :D

Mas Erma Azni said...

@Lynn Damya Nanti saya sediakan tutorial ya ? :)