Thursday, August 11, 2011

OWN CURSOR

Tutorial utk akak Eyra Syg

Akak, amek cursor akak kat sini ! tgk bawah bawah sikit taw? Mula-mula tu korunk edit dulu cursor korang tu. Pastikan transparent di Gimp tau! Saiz tu terpulang kepada korang nak berapa. Tapi jgn besar sgt taw!
Upload cursor tu di Photobucket or tempat upload pic yg laen syaratnya yg boleh kekalkan transparent korang buad tadi ekk . Klau tak ada akaun Photobucket tu PEGI SIGN UP.

  • Korang pegi Design > Add A Gadget > HTML JAVA
  • Lepas siap upload, korang copy code bawah ni paste dekat HTML JAVA
<style type="text/css">body, a, a:link{cursor:url(URL CURSOR), default;},wait;}</style>

  • Letak URL CURSOR , Save! Tgk jadi x jadi x :D
  • kedit to : ekaiseqa

2 comments:

Yatie Idrus said...

x jadik pon :(

Mas Erma Miorthadenza said...

@Yatie Idrus kenapa xjadi? cuba try lagi skali k?