Tuesday, October 25, 2011

//HEADER HOVER MOVE TO LEFT


Hai bloggers, korang guna Simple templete? tak boleh buat header hover gerak ke tepi ? ha, meh nak ajaq neyh! tadi mas baru boleh buad //akhirnyaaaaaa\\ so, nak share mas amek kod tuh kat sapa tah? tapi mas ubah sikid kod yg dy bagi, mas tak cari kod yg dy kasi sebelum paste tu tapi mas cari kod laen baru menjadi. weee ;D so, meyh sapa yg taleyh buad, I.Allah tutorial mas ni menjadi (:

mcm biasa la kan? 


Design - Edit HTML

cari code ni :



/* Header

Lepas tuh tgk ada ank2 kod dia, tgk smpai masuk kod yg lain selain utk header taw? dah tgk semua anak2 code dia, paste code dari blog mana mas tak engat ): (tp terima kasih utk dia) bawah kod /* Header tu k?

#header:hover {
padding-left: 20px;
-webkit-transition-duration: 2.0s;
}


cth mcm gmbar kat bwh ni:


tgk kat bawah header tu kan ada banyak anak2 kod? korang scroll smpai habes anak2 kod tuh


and korang tgk la kalau jmpa cth mcm kod akhir mas adalah /*Tabs so, korang benti kat situ, korang letak kt bawah kod akhir yg header tu k? code tak semuanya sama taw!

ingat tau, anak-anak kod sebelum masuk anak-anak kod yg lain ek? kalau susah sgt, korang try paste BAWAH kod tu terus je ? maybe menjadi kan? So, thats all, preview dulu tgk gerak ke tak tau? nunyte ^^,

4 comments:

Nurul Mazni Sawal said...

thanks sharing dear.. tapi siyes tak reti.. takut godek2 jadi lain.. btw, gambar kat entry sangat comel..innocent! sukeeeee

MAS ERMA said...

@Nurul Mazni Sawal hee thnks :)

Fhatin Nurain Azrienna Lee said...

trima kasih bnyk2 kak.. u're the best!

MAS ERMA said...

@Fhatin Nurain Azrienna Lee eh? haha, smpai the best tuh :) tengs yer dekk