Wednesday, September 21, 2011

Blog yg mas malas nk BWalking



Assalammualaikum reader(s),hater(s) & stalker(s) harini Mas xp sekolah, sbb batuk batuk & demam la jgk.. ubat just mkn mlm tadi ja. Harini tak mkn ubat lagi. M A L A S. kemarin p sekolah bolehla tahan, like usual, noting special >< ! kemarin~ tak best sgt, bukan sgt tapi sgt sgt :( idk y.  mood pon tadak nk update. Tapi adik maisarah suruh buat entry blog yg mas tak suka utk blogwalking. So, mas buat jela harini, yela mood pon takdak so boleh la luahkan perasaan lebih sikitkan? So. Readla kalau nk hindarkan dari blog blog yg mas jrg blogwalking n menyampah utk blogwalking :)

1.    Welcome alert
Jujur mas tak suka benda ni. Kalau mas dpt alert ni, mas tekan ok n mas belah terus, tak tgk dah blog dy tu. Sorry to say la -.- rimas sgt sgt.

2.    Welcome click picture
Ala, yg terbaru sekarang ni, nk masuk blog kena click gmbar tu dulu, baru boleh masuk, mula2 tuh mas mmg suka la, selalu sebut “wah cutenya” :D then bila nk tgk benda2 yg lain pon kena buat benda yg sama, last last, apa ke benda ni? Then, tekan [x] terus. Sorry ==

3.    Entry
Entry makian sorry, mas mmg xsuka & mas rasa org lain pun xsuka >< so, kurangkan makian ya? Kalau mrh tu okayja, jgn mencarut la, org lain bacala.. kalau korang privatekan blog korang utk personal bolehla nk mencarut mcm tuh ya? Kalau yg buat utk semua org boleh tgk, org boleh labelkan kita mcm mcm, jga tu..

4.    Tulisan entry
Kadang kadang ada sesetengah bloggers suka buat tulisan yg kecik kecik mcm ni :

[ testing ja hehe ]

Ada jgk yg buat ayat yg susah gila nk baca n kononnya bahasa rahsia? Contoh:

[kitew xtwuk nqpewr dyew jdix cqmgitu ckunx niex,kitew cdeyh cgt2 lq awx!!]

Wrna warni punya entry, meriah baq ag! Tp pening cari panadol pulak baq ag! Cth:

[nama saya mas erma bt. azni]

Susahkan? Dulu mas pernah amik masa 1jam utk selesaikan 3ayat ja.. mcm hantuk kepala kuat kuat oo.. tp mas hrp korang senang la nk baca tulisan entry mas ni, kalau baca entry mas mas banyk guna bahsa utara so takpaham tanya :D k?

5.    Kekemasan
Mas faham benda ni tak semua blog ada, tambah tambah yg still baru dlm dunia blog ni, tpi kekamasan ni amat penting dlm blog kita supaya org mudah nk baca n tahu bezakan mana sidebar, mana entry. Kenapa mas ckp mcm tu? Mas pernah pegi blog blogger ni, serius mas cari mana sidebar n mana entry,last last mas jmpa la, tahu kat mana? Post dia letak dkt footer, sidebar kat tepi tp tulis kalahkan entry >< so, renung2kan & selamat mengedit blog korang~

6.    Baca ni
Mas tanak ckp banyak takut ada yg tak puas hati lak kan? Yela blog mas ni banyak jgk cacat nyakan? Tpi ni diri mas, kalau ada yg tak suka/terasa dgn entry mas ni.. mas minta maaf.. mas Cuma member pendapat ja ya? Kalau pendapat mas ni salah, harap di betulkan dgn cara yg baik bukan dgn makian ya? Mas hanya berkongsi pengalaman & bagi info ja utk blogger2 yg still baru tuja :) Assalammualaikum~ 

4 comments:

Nurul Mazni said...

owh.. betul sangat2 tu.. lagi satu word verification n pop up window utk comment.. cuba bayangkan klu ade yang buat welcome picture tu, pastu klu nk komen kene g windows lain.. nak back ke entry jumpe ag welcome picture.. sakit hati! :)

Mas Erma Miorthadenza said...

@Nurul Mazni yup, dh pernah alami bnda tu :) hehe

Anyyss Shuhaimi said...

agree! setuju sangat..
tapi tak tau la blog gua,ada org nak baca ke tak.

Mas Erma Miorthadenza said...

@Anyyss Shuhaimihaha, mesti ada pnya :D