Thursday, December 29, 2011

RANTAI BURUNG HANTU HARAM?

First nak cakap sorry kalau ada yg beli rantai owl mcm tumblr tu k? ni dari apa yg mas baca ni SINI yang ceritakan pasal haramnya memakai rantai owl tu. Actually haritu mas suruh abg oder dlm facebook n then abg ckp pakai rantai tu haram, so tadi try search kat google n baca apa yg diorang tulis, ada ayat yg di copy dari SINI tadi ya?


Makna yg di sembnyikan loket owl tu (gambar) :#copypaste

Apa semua ni ?? pernah dengar nama ini? FREEMASON ? pernah ? kalau nak tahu , mereka inilah kaki kaki DAJAL , mereka join angkatan DAJAL AL-MASSIH ni sebab nak HARTA, KAYA, NAMA, dan jangan terkejut kebanyakannya semua org org ternama negara kita , nama nama mereka cukup besar serta yang amat sedih sekali mereka ini antara nya orang Islam!!Mereka (pemuja dajal) tersenyum melihat kamu semua bangga dengan loket burung hantu itu, bagi mereka, burung hantu sebagai simbol ritual mereka.. MAJORITI perempuan di negara kita memakai loket ni ketika bersiar-siar dan yang paling menyedihkan mereka memakai loket ini besertakan tudung, dan sudah teranglah mereka ini ISLAM. Maka kita kena hindar benda ni dari terus berluasa , kita kena peka ! Wahai kaum Adam wahai kaum Hawa bangkit! kita kena bertindak, kita kena halang semua ini.
Kita PERLU saling menasihati antara satu sama lain , kita kena PEKA, sebelum kita beli kita tengok dulu fikir dulu. Takut kita tersalah beli, Mereka suka sahaja, kerana rancangan mereka berjaya!

HARAM bagi kita umat Islam memakai barangan dari mereka(pemuja dajal,zionis)

Antara sebab lain :

Membuat atau mengukir patung bagi objek  yang bernyawa secara lengkap segala anggota tubuh badan dan jisim dan bayang , sama ada  ia di alam bentuk manusia atau haiwan adalah berdosa besar.

Perkara ini disandarkan kepada beberapa hadis sahih Rasulullah S.A.W  yang memberi amaran  tentang azab seksa  yang akan ditimpakan kepada mereka  yang mengukir patung pada hari kiamat  kelak.

Apabila patung-patung tersebut di jadi kan perhiasan , maknya ia di jadi kan sebagai sesuatu  yang dimuliakan atau  ada unsur-unsur  penghormatan. Oleh itu , meletakkanya  dengan tujuan perhiasan  adalah perbuatan yang haram (berdosa). manakala malaikat tidak akan  memasuki rumah  yang terdapat patung.

Hanya copy dari blog yg mas link kan tadi. Assalammualaikum.

No comments: