Saturday, March 08, 2014

Bulan Exam

 Everytime you look at me... <3
Mac = Exam
Fomula di atas setiap tahun berlaku bagi student. First exam selalunya bulan Mac. Macam tak ready ja first exam tahun ni, sebab? 'Weh, next week exam apa?' 'Next week? WEH! Next week exam dah ka?!' dialog ni biasa. Normal untuk aku -- pastu setiap pagi adalah masa 'study' kau dapat bayangkan tak? Pagi-pagi tu pukul 7am kau sampai sekolah? Naik tingkat 3 masuk kelas, orang lain sibuk kongsi apa diorang baca SEMALAM tapi datang dekat kau, kau baru study 30 minit sebelum exam start. Kau boleh bayang? Aku la salah sorang yang buat benda tak logik ni. Tapi aku tak kesah sebab dalam kelas aku focus sebab orang cakap, orang yang berjaya adalah orang yang memberi tumpuan di dalam kelas. K aku hebat hahahaha. Takdak ah. Tapi selalunya macam ni setiap tahun, balik sekolah petang tido, malam tu la nak iron baju pandang jam dah pukul 9.30pm pastu 'cuba' buka buku nak baca tak sampai 15minit menguap, tutup buku tido. I'm not a night person yang boleh berjaga sampai 2 3 pagi. Sorry i can't. TAPI! Aku mampu bangun 4am untuk hafal or study apa yang nak patut. Yap, i can. So, sekarang ni, everyday 4am adalah ayam yang aku ternak dlm handphone aku bunyi, kalau ayam dekat luar dengar dia pun konfius mungkin hahaha.

Seminggu dah exam aku, aku dah jawab bahasa melayu, english, sejarah. Last sekali, sejarah 3. Agak lawak okay bila aku sorang ada sampai 2 buku teks sejarah form 4. K camni citanya. Aku tengok semua orang busy cari buku teks then aku pegi la lepak dekat balcony sambil fikir nak pegi minta or tak kan? Tengok-tengok Kecik dengan Sufy datang,Pastu time aku minta Sufy tolong pegi minta tu, Kecik pegi dekat Syaqir and tak lama lepastu diorang dapat buku. Aku suruh lagi Sufy, tapi Sufy tak nak. Hampeh betul, aku bukan taknak pegi tapi ramai boys dekat situ segan aku sebab aku sorang ja girl :/ Pastu entah macam mana, aku masuk kelas untuk jawab exam pastu Hafizuddin datang cakap ada buku teks gila meloncat aku :D Takut juga la kalau nota yang aku cari tu tak detail kan? Aku pun bagi nota yang aku dah fotostat dekat dia, dia pun bagi buku teks dekat aku. Macam sistem barter kan? Other girl tak masuk lagi sebab p fotostat nota. Tak lama lepastu, Wani panggil and sua buku teks lagi untuk aku hahaha. Tatau la, so sebab kesian kawan tu cari, aku ambil la. So tula sebab aku ada sampai dua buku teks xD

Next week takda exam sebab SUKMA. Kan perlis jadi ketua rumah :) Tahun ni semua orang pulun. Alhamdulillah. Semoga kita dapat result yang hebat!

You know what? I love my year. I just love. Alhamdulillah

No comments: