Sunday, November 24, 2013

Bye One Three

Assalammualaikum gais.
Lamanya aku tak buat entry ken ken? Hiks. Asyik bagi freebies dgn tutorial jaaa. So, harini, aku nk berentri! Maybe agak awal utk aku ckp goodbye 2013 tp tu bagi korang ah. Bagi aku, harini adalah hari terakhir cuti aku. Ops! Aku budak sekolah. Mana habis cuti lagi sepatutnya. Tp, aku daftar kelas intensif dan kelas tu start esok sebab tula, aku dah tak ada cuti apa-apa lagi. Hm. Semua ni aku buat untuk SPM 2014 ah. Yes. Next year aku dah form 5. Wuu nk nangeh kuat kuat boleh? Tahun ni punya birthday ramai cakap pasal SPM. What the fruit okay. Korang bagi aku pressure jelah. Haih. Final exam aku haritu, mmg laka laka je. Tau napa? Aku dari 1st day exam aku main jaaa. Tp aku study addmath ja. Tah napa aku nk lulus addmath sbb 2kali exam aku failed. Aku bengang gk ah. Sebab kanmain penat aku pegi kelas duduk sorang-sorang hadap cikgu tu every weekend, nasib comel kalau tak comel lagi aku tension siot. Tapi tara aku pegi kelas personal tu pun aku still failed? Mana tahan bro. So, aku buad gila ah, hafal itu ini. Lastly, lulus jugak utk aku. Alhamdulillah alhamdulillah. Mmg suprise habis ah bila Wani IM aku dekat pacebuk cakap aku sorang ja lulus addmath dalam kelas akaun 2. Gila melompat aku. Exam subjek lain aku pandang buku time awal pagi dekat kelas ja. Sebab tu result cam hapeje. Biar ah. Dah lepas. Barang yg lepas jangan dikenang bukan? Hiks. Tapi sejarah aku baca buku dari aku balik sekolah sampai kemalam tu, semua tajuk aku khatam. Tapi ingat tak ingat tu tolak sebelah ah. Alhamdulillah okay jgk result aku ni :)

Ni result aku selama aku form 4. Okay jgn gelak. Aku ni pemalas n takda la pandai sgt. See, aku tau aku xpandai tapi aku tetap tak sedar diri nk study -.- sorry mak. Thatsy ah aku tak dapat naik kelas utk next year sbb aku no.5 haha. Takpa. Aku tau semua tu ada hikmah. Allah taukan? :) Senanya, aku suka kalau aku tak naik kelas. Hihik ^^


Okay, Sorry, ujian midyear aku delete semua mark sebab cikgu salah letak markah aku. Aku dpt no. 2 dalam kelas. Dia punya markah aku xberapa ingat ah -.- aku ada tulis dlm nota kecik tp aku dh lupa kat mana aku letak hahahaha. Abaikan jalah ya? So, dari apa yg korang tgk, ada naik turun laih kan? Aku ni mmg macam ni dari dulu. Hahaha --' Aku terimala camne pun.

Tahun ni aku cuma pergi tution akaun, addmath n math. Math aku berenti awal sebab aku tak faham cikgu tu ajar. Akaun aku masuk tengah bulan sebab dekat perlis tak banyak sangat tution akaun n susah jugak nk cari. Akaun aku teruskan sampai next year dekat cikgu tu. Addmath aku dari awal sampai habis dgn dia. Mmg daebak ah cikgu tu! Terima kasih akak! Aku panggil dia kakak sbb dia mmg muda lagi. Sayangnya, dia dah kawin so, aku dah xboleh belajar dgn dia sebab dia dah stay Kedah sekarang. Kalau nk jugak dia datang rumah. Susah la kan? So, aku berenti dgn dia masa bulan ogos haritu :'( sobsob.

Cuti aku tahun ni, akan berakhir hari ini. Esok dah mula kelas tution dah. Wish me good luck for my spm okay? And sapa yg tanya dekat ask.fm/MasErma tu, sorry if aku lambat reply sebab aku jarang buka sangat. Mention me di twitter lebih mudah @MasErma_ and instagram aku @masermon. So, gais. Bye! Have a nice day :)

No comments: