Wednesday, October 02, 2013

Gallery Unimap Pauh

Kemarin form 4 diberi peluang untuk melawat library Unimap Pauh iaitu unimap terbaru di Perlis. Seriously, besar gila unimap tuuu. Diorang adakan pameran art bertemakan 'Perlis'. Semua lukisan dekat situ amazing gila! Library tu ada 3 tingkat tp luasanya memang tak terkata ha. Setiap tingkat ada theme tersendiri. Tingkat bawah bertemakan laut, so ada la wall decor ala-ala dalam laut. Sangat cute wa cakap lu! 2nd floor, ala ala garden, butterfly berterbangan, awan terapung, tiang jadi buluh. So creative! 3nd floor betemakan colourful. Sweet and super cute in there. Keadaan dalam library unimap ni sangat tenang, selesa dan banyak kemudahan teknologi.

Cara meminjam buku, pemulangan buku semuanya dilakukan secara 'touch the screen' so easy and fast. Doesnt need to make a line and wait for thousand days anymore. Hahaha! Kalau nk pinjam buku just search the title and get the code and find it. Just find the code? Yes! Simple right? :) Love that system. Hihik. If you wanna print or scan something, just bring your student's card n put your computer number and it will print out for you. How to pay? Money in your student's card. You just need to 'topup' your card before use. This system same as touch n go. Soooo amazing. Everything just touch with your finger!!

FYI, not all books the in the library kita boleh pinjam. Ada bahagian yang di asingkan sebagai tempat buku yg tak boleh dipinjam disediakan jugak. Apa yg lebih menarik, bilik bising. Bilik bising di mana tempat ini disediakan untuk student berbincang dgn mengeluarkan suara dengan kuat, bermain ps3 dan sebagainya. Relax kan? Ada jugak disediakan bilik student sorang-sorang. Tapi bilik ni tehad hanya disediakan sebanyak 6bilik sahaja buat masa sekarang. Bilik ini first come first serve. Tak perlu di tempah atau apa-apa. Boleh duduk berjam-jam dalam tu. Selesakan?
Gambar di atas adalah tempat perbincangan terbaru yang disediakan di tingkat ke tiga kot rasanya. Tempat ini boleh diisi sebanyak 6-8orang sekaligus. Ada bantuan LCD untuk tayangan terus, menulis di atas screen dan hantar terus ke laman sosial atau laptop. So easy to use. Tempat tu sangat comel tau! Suka sangat combination colour dekat situ :)

So, here some picture me with them. Enjoy!









2 comments:

ifharz fizo said...

best nyaa erma pergi hai paan pergi air terjun je lah :(

Mas Erma Bt. Azni said...

@ifharz fizo hahaha, biasa je paan :)