Sunday, August 26, 2012

Raya Oh Raya 2012




Harini tamatlah cuti raya buat pelajar di Perlis. Seminggu berlalu kan? Mcm mcm memori yg ada dlm Syawal 2012 ni. Suka duka silih berganti biasala lumrah kehidupan. Ada yg menyambut bersama yg tersyg, ada yg menyambut sorang sorang dan ada juga yg kehilangan. Tu semua kehendak Allah. Sapa kita utk memaki, mengeluh dan sbgainya dgn ketentuanNya. Percayalah, apa yg Allah beri dan ambil semuanya kerana Dia sygkan kita. Semua dugaanNya, xpernah lebih dari kemampuan kita. Yakinlah :)

Raya tahun ni kesemuanya indah bagi Mas. Walaupun raya pertama sunyi sbb akak akak xbalik lagi, tp okayla jugak hehe. Raya kedua barula rasa meriahnya sbb pakat balik kan? Best. Bila beraya dgn bdk kecik, Nurin Faiqah Adriana yg baru setahun 4bulan tu, seronok sgt. Xlarat nk melayan kdg kdg. And beraya dgn abg ipar baru, hikhik :p akak yg dikmie tu baru kawin tahun ni, so bertambah la family membersnyaaa. Penuh kereta dpn rumah bila raya. Hahaha. Raya tahun ni mmg oshem laa, mau xnya. Main mercun dkt Kuala Perlis and pi mandi air panas dkt Ulu Legong. Best :D

Yg best sekali mandi air panas la. First tu, dlm pukul 9pm mcm tu semua mcm mls nk pegi. Lastly mak tanya nk pegi ka tak dlm pukul 11pm mcm tu, sekali semua nk pulak hehe. Start kereta pi terus mlm mlm tu, mas dh ngantuk dh tp dh abg ajak so pegi jala. Dgn hujan kejap lebat kejap rintik. Dg jln gelap fuuu, lambat jgk la sampai dkt pukul 1am gk la. Dh smpai tu terus tukar baju and rendammmm hihik! Tara hujan pun panas la jgk kalau xhujan knfem lagi panas.

Tak sangka pulak ramai gila kt sana. Sbb otw pegi kereta langsung xnampak tup tup smpai sana fuyooo, ramai gilaa! Sampai ja kat situ, abg ipar mas yg first ckp "tgk tu, bukan kite je yg gila, ada lagi yg lagi gila dari kite" *ckp KL la katakannn* Tp serius best sgt. First tu cdg nk lepak dlm 2jam mcm tu ja, ni tak! Sampai pukul 4am kot. hahaha. Pnya la bestnya, dgn tgk bdk bdk buad aksi baling org dlm kolam, haha. Lawak! The best one ada la group ni dtg laki semuaa, diorag g tgh kolam n buad bentuk tiga segi n yg atas skli lmpat msuk dlm dlm kolam hahaha. Dh la pendek comel gila!

Dah pukul 4am kena lajuni sbb esk pukul 8am abg ipar yg ketiga kea keja pulak, xke gila? Dlm kereta mas la yg paling cpt tido haha. Siap berbatalkan paha sepupu lagi :p sekali skalaaaa. Dlm pukul 6am kitorang singgah kedai mamak dkt Alor Star. Rilek mk roti canai pa semua, kitorang gerak pulak n sampai dkt pukul 7am. Smpai rumah baju apa xtukar mas tarik tilam tido dpn rumah hahaha :p penat k penat! Apa yg pnting? Raya tahun ni oshemmm <3 Love my family sgt sgt :*

*adk adk, pi tido pi! Esok sekolah. Yg benar, akak yg nk ambil pmr :D*

4 comments:

Amani◕‿◕ said...

Kenangan memang banyak.. Kalau ditakdirkan malam nie izrail menjemput kita , mungkin kita akan ckp ceni "lek luu.. Sy tk habes lg dgn dunia.." dan disaat itulah kita mula menyesal kerana kita hanya mengejar dunia.. Tak slh kejar ilmu dunia , tapi ilmu akhirat jgn ditinggalkan :) Do The best your PMR dear :):)

Anonymous said...

how's life ? chubbygurlzchumill.blogspot.com blogger found your blog via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered website which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumer-service.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic Take care. Jeremy

Anonymous said...

great to meet you chubbygurlzchumill.blogspot.com owner found your site via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://xrumer-services.net they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my website. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic Take care. Roberto

Mas Erma Azni said...

@Amani◕‿◕Thanks :D