Saturday, April 07, 2012

Sudah Cukup Sudah


Assalammualaikum
Dah masuk bulan April, thats mean semakin dekat dgn PMR, Mas belum ready. Perasaan takut, getar and sewaktu dengannya selalu rasa bila pikirkan pasal PMR. Mas hrp mas boleh tahu future n boleh tahu soalan apa yg nak kuar. Kan best kalau boleh camtu, buah 'kalau' jala. Haish, sekarang ni selalu kawan dgn buku, folio and kerja sekolah, kdg kdg tgk IQ PMR, n best bila jawab depan tv.  Takda sapa kacau n senang nk faham, kdg kdg my mum teman n ajar tapi phm phm jala, ada yg phm, ada yg tak, heeee. Haritu masa balik sekolah dlm keta, mak cakap pasal perasaan sebelum ambek result, seriously, mas boleh bygkan mcm mana. Time tu konfem nak gelap matakan? Ergh, 8 subjects! Bukannya sikid tau? Dgn Form 1, Form 2 pun ada, susah tapi tu la dugaan. Mak ckp xbleyh mengeluh, xbaik. Diam jala, kdg kdg rasa penat sgt, tapi sabar jgk.

Tapikan, kemalasan mas ttp ada. Benci k benci! Folio sejarah tak siap lagi ni, hasil kajian, pening buad benda ni. Someone help me? Sekarang ni, mas rasa berubah bayak jgk, kwn mas pun ckp mcm tu. Dah matured kot? HAHA! Abaikan. Masalah sendiri pun mas dh pandai selesaikan dgn cara yg betul n xmenyusahkan hidup mas, n buad apa nk ada perasaan dengki dengki tu, tu slah satu harapan utk dpt sakit jiwa tau? Beringat taw, hihik. Harini nasib takda tuition so relax la baca baca buku, online and buat kerja apa yg patut, japgi nk siapkan folio sejarah dulu, pastu baru buad kerja sekolah yg xbuad lagi. Jrg dah bangun lewat sekrang. Banyak perbahan 2012 ni. Suka sgt. Harap perubahan ni kekal sampai bila bila. InsyaAllah.

//Sudah cukup cukup sudah. Cukup sampai disini saja. Daripada hati gelisa,cintaku kau balas dengan dusta dan daripada batin tersiksa,lebih baik ku pergi saja.

No comments: