Tuesday, December 20, 2011

MANA SATU PENTING ?




Assalammualaikum semua. akceli, entry kalini tak sentuh sapa sapa pun so jgn terasa or marah or kutuk or apa apa sja yg negative dkt mas, ini cuma pendapat mas. Bagi korang antara KEKASIH (org yg paling kita syg dan yg syg kita) atau KAWAN (manusia yg selalu bersama n kita jugak syg) yg mana korang pentingkan? kalau korang nak tahu, kalau kawan korang ada KEKASIH 80% akan pentingkan KEKASIH diorang, betul x? Tapi bagi mas, KAWAN segalanya! Sebab?
Yg pertama, bila study, korang study dgn sapa kalau BF/GF korang tua or muda dari korang? mesti KWN korang kan? Sbb masing2 pandai subject lelaen kan?? Yg kedua, bila duit takda, selalunya korang pinjam kat sapa? KWN jgk kan? Kalau nak minta kat GF/BF korang kononnya segan la, nanty susahkan dy la, apa la kan? Yg ketiga, bila tension dgn BF/GF korang sapa korang lepas geram ke, crita masalah korang tu or apa apa jala, korang akan cari sapa? KWN jgk kan? Yg keempat, bila korang punya BF/GF habes kredit, habuan nak sembang gelak gelak hilangkan boring korang tu korang cari sapa? KWN jgk kan? Ke-5, kalau korang demam ke, sakit kepala selalunya member yg akan care gila kan? Kalau BF/GF tu jrg la sikit~ kecuali kalau KWN korang tu buta hati or apa la kan? Haaahaha. Ke-6 setengah tu, nk kuar date pun, pnjam ‘BRG KWN’ apa celop entah, haha.
So, apa apa pun bagi mas kwn ttp atas dari GF/BF sebabnya before kita kenal BF/GF kita, kita kenal KWN dulu.. and kwn la paling banyak jadi pelakon utama dlm cerita hari hari kitakan? (wah, ayat aku!!) so, bagi yg tak reti erti KWN, laen crita la haaa. And kwn ni jrg ada masalah yg besar, kalau bercinta selaluya ada masalah bertimbun timbun kecuali mmg masing2 saling jaga hubungan tu bagus la :>semoga berkekalan yea 
And pesan mas kat kwn kwn mas yg ada pakwe or makwe, kalau ada masalah ngn GF/BF korang pun jgn la tunjuk muka moody tu kat dpn kwn2. Takod ada yg tak sabar or menyampah senang2 ja dpt pelempang FREE :D so, tu pendapat mas~ andai ada tidak puas aty or apa yg mas ckp slh, maafkan mas, takda niat nak buad korang marah pun, Cuma nak korang phm yg kawan yg betul2 ikhlas bukan semua org boleh dpt dlm dunia ni ya? Tuja, Assalammualaikum //sekadar hilangkan boring mlm2 :B peace yo!

2 comments:

haffizmohdnoor said...

mestilah kawan.. kekasih kawan kita jugak kan.. tapi semua kawan bukan kekasih kita.. eh? betul tak? hehe merapu jap.. yang penting kawan lah ..


http://haffizmohdnoor.blogspot.com/2011/12/filem-songlap-kecewakan-penonton.html
.

MAS ERMA said...

@haffizmohdnoor yup, betul la kot :D